Hilke Douwenga

Door: Jochum Douwenga, in: De geschiedenis van de Douwenga's


De rest van de middag, terwijl de venter zijn koopwaar aan het demonstreren was, heeft de kleine Hilke naar de plek waar de dropjes lagen gekeken totdat hij een stijve nek kreeg en het etenstijd was. De volgende dag stond Hilke bij het krieken van de ochtend op, om het plannetje waar hij gisteravond op had zitten broeden, ten uitvoer te brengen. Met een stoel op het aanrecht moest hij tot het bovenste plankje kunnen reiken. Zich onbewust van het gevaar (te veel verlangend naar het onbekende) maakte Hilke zichzelf zo lang mogelijk door op z’n tenen te staan. Het lukte hem met zijn rechterhand de bovenste plank te halen, maar tot zijn grote verbazing trof hij daar maar één dropje aan.


Hoe hij met zijn hand ook over de plank schoof, er was echt maar één dropje. Die andere twee moesten door zijn ouders zijn verorberd, dat kon niet anders, dat zou hij nog wel tot de bodem uitzoeken. Met het ene dropje in de hand stapte Hilke van zijn stellage af. Hij legde het dropje voor ‘m op tafel en bemerkte dat het aan zijn vingers had geplakt. Hij proefde aan zijn vinger en nam zich toen voor minstens een hele dag op dit snoepje te zuigen, want zoiets heerlijks had Hilke in zijn prille leven nog nooit geproefd. ‹ Ga terug Lees verder ›


Jochum Douwenga, dropmaker bij de firma Van Slooten te Jirnsum en verantwoordelijk voor die lekkere Oldtimers. En voor de inhoud van deze gezellige website. Jaja. Jochum Douwenga is het wereld wijde web opgegaan. U leest het goed. Dankzij zijn achternichtje Foekje Douwenga, die dan weer verantwoordelijk is voor de vormgeving van deze website. Er valt een hoop te beleven hier. Hier kunt u lezen wat zoal. Afijn. Veel plezier!