Nieuw van Oldtimers: biologische drop

Door: Jochum Douwenga - Gecategoriseerd in: Drop van Oldtimers, Nieuws


Nieuw van Oldtimers: biologische dropAls meesterdropmaker presenteer ik u mijn nieuwe biologische drop in de smaken waar heel Nederland gek op is. De echte smaak van drop zonder gekke bewerkingen en toevoegingen. Ik hoor dat dit tegenwoordig heel populair is, maar voor mij is het heel logisch dat je alleen maar proeft wat er in hoort te zitten. Als u verder klikt, kunt u lezen hoe mijn collega's dit nieuws bekend hebben gemaakt.

Lees meer ›


Hoe Jirnsum met de vrouw van de burgemeester een soort wikileaks had

Door: Jochum Douwenga - Gecategoriseerd in: Jochum vertelt


Hoe Jirnsum met de vrouw van de burgemeester een soort wikileaks hadIN DE JAREN 50 was Johannes Kornelis Zijlstra burgermeester van Jirnsum. Een man van keurige komaf. Toch werd hij niet serieus genomen. Dat kwam door zijn vrouw, de van origine Zuid-Limburgse Marijke, beter bekend als mevrouw Zijlstra, of ‘de vrouw van de burgemeester’.

Lees meer ›


Hoe ik aan het huwelijksbootje ontsnapte

Door: Jochum Douwenga - Gecategoriseerd in: Jochum vertelt


Hoe ik aan het huwelijksbootje ontsnapteZOMER 1954. Een jaar eerder had ik mijn eerste eigen dropje op de markt gebracht: De Echte pittigzoete Sneker Zoethoudertjes. Een heerlijk dropje dat in korte tijd was uitgegroeid tot een gigantisch succes. En succes maakt begeerlijk, dat is bekend. De verkiezing van Meest Begeerde Vrijgezel van Jirnsum vond plaats op de laatste dag van de kermis. Ik stond in de finale met de tweeling Syp en Tjerk Smallinga, die je uit elkaar kon houden door naar hun neuzen te kijken. Die van Syp wees naar links en die van Tjerk naar rechts. Of andersom.

Lees meer ›


Wie is Loesje?

Door: Jochum Douwenga - Gecategoriseerd in: Ouderwets wordt weer nieuwerwets


Waar mijn achternichtje Foekje mij nou weer op wees! Mijn mond viel er van open en mijn klomp brak. Reeds in mijn knapenjaren heb ik al menig foxtrot gedanst op het nummer Wie is Loesje? van The Ramblers, een swingnummer uit 1939. Blijkt dat men het nummer, in een iets gewijzigde versie, opnieuw heeft uitgebracht. En de jeugd schijnt er gek op te zijn! Niet zo gek, want het swingt ook de pan uit. Ouderwets wordt nieuwerwets.

Lees meer ›


De Zeepkistenrace van Bolsward

Door: Jochum Douwenga - Gecategoriseerd in: Reclame, Sneker Zoethoudertjes


Lees meer ›


Een olifant in leeuwarden

Door: Jochum Douwenga - Gecategoriseerd in: Reclame, Hindelooper Ruitjes


Lees meer ›


Pagina's:

Jochum Douwenga, dropmaker bij de firma Van Slooten te Jirnsum en verantwoordelijk voor die lekkere Oldtimers. En voor de inhoud van deze gezellige website. Jaja. Jochum Douwenga is het wereld wijde web opgegaan. U leest het goed. Dankzij zijn achternichtje Foekje Douwenga, die dan weer verantwoordelijk is voor de vormgeving van deze website. Er valt een hoop te beleven hier. Hier kunt u lezen wat zoal. Afijn. Veel plezier!