Nieuw van Oldtimers: biologische drop

Door: Jochum Douwenga - Gecategoriseerd in:


Nieuw van Oldtimers: biologische dropZoet, zout en honing: het zijn de drie favoriete dropsmaken van het Nederlandse publiek. Maar een biologische variant in die smaken is moeilijk te vinden. Daarom komt Oldtimers van Autodrop nu met dropjes gemaakt van de beste biologische ingrediënten in de drie populaire smaken: Zuiver Zoete Tractor Drop, Ziltig Frisse Robben Drop en Honing Zoete Bijtjes Drop. Zonder kleurstoffen en andere gekke toevoegingen, alleen met puur natuurlijke smaakstoffen. Je proeft alleen wat er in hoort te zitten!

 

Voor de volgende generatie

Kwaliteit was voor Oldtimers van Autodrop altijd de norm en dus zitten in de nieuwe dropsmaken de allerbeste ingrediënten van biologische teelt, met een officieel SKAL keurmerk. Wat inhoudt dat alle grondstoffen op een verantwoorde manier zijn geproduceerd, met respect voor dier en natuur en zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De reden voor een biologische lijn: Oldtimers is onderdeel van familiebedrijf Concorp, dat graag iets wil nalaten aan de generaties die nog gaan komen en daarom steeds duurzamer produceert. Oldtimers is het eerste A-merk dat biologische drop op de markt brengt.


Boze bijen zorgen voor honingzoete drop
Zoals altijd zijn de dropsmaken van Oldtimers geïnspireerd door verhalen uit de oude doos van dropexpert Jochum Douwenga. Zo staat een wadloop aan de wieg van de Ziltig Frisse Robben Drop, inspireerde een spontane tractorrit naar school de Zuiver Zoete Tractor Drop en is de Honing Zoete Bijtjes Drop het zoete gevolg van een incidentje met een bijennest. Jochum: “Op een dag vonden we een bijennest in een oude wilg. Mijn buurjongen Baeke wilde een stuk honingraat bemachtigen, maar kreeg een zwerm bijen achter zich aan. Een duik in de Tersoalster Sylroede was zijn enige redding. Ondertussen kon ik lachend de honing proeven. Denkend aan die smaak, maakte ik de Biologische Honing Zoete Bijtjes Drop, zonder gekke nieuwerwetse bewerkingen en toevoegingen. Ik hoorde dat dit tegenwoordig heel populair is, maar voor mij is het heel logisch dat je alleen maar proeft wat er in hoort te zitten.” De verhalen van iedere dropsmaak zijn te lezen op de verpakking en op de website van Oldtimers.


Natuurlijk lekker

De drie nieuwe smaken van Oldtimers zijn gemaakt van pure ingrediënten zoals het kostbare Arabische gom, echte bijenhoning, zeezout, zoethoutextract en rietsuiker. Omdat er geen gebruik is gemaakt van gemodificeerd zetmeel, maar alleen van natuurlijke zetmelen, is de drop iets plakkeriger van structuur. Daarbij is de drop eerder bruin dan zwart, omdat er geen karamel inzit. Puur natuur dus.Terug naar nieuwsoverzicht

Jochum Douwenga, dropmaker bij de firma Van Slooten te Jirnsum en verantwoordelijk voor die lekkere Oldtimers. En voor de inhoud van deze gezellige website. Jaja. Jochum Douwenga is het wereld wijde web opgegaan. U leest het goed. Dankzij zijn achternichtje Foekje Douwenga, die dan weer verantwoordelijk is voor de vormgeving van deze website. Er valt een hoop te beleven hier. Hier kunt u lezen wat zoal. Afijn. Veel plezier!